Äntligen i Townsville!


Jääääklar vad skönt att komma vidare! I fredags kväll när vi lämnade Cairns för Mission Beach trodde vi att vi bara skulle stanna där över en natt, Lisa skulle göra sitt skydive och sedan skulle vi köra vidare mot Townsville och Magnetic Island. Självklart började vår nya fina bil strejka och det luktade alldeles för mycket bränt för vårt eget bästa. Oroliga och okunniga försökte vi hitta hjälp i byn, men vilken mekaniker har öppet en lördag ? Mitt i vår misär stötte vi på en ensamstående 3-barnspappa utanför Woolworth som erbjöd både husrum och föda gratis. Efter ett antal tappra försök att hitta hjälp gav vi upp och endade up hemma hos denna familj. Och vilken härlig upplevelse det blev ändå!

Vi stannade där i 3 nätter och jag kan helt klart säga att utan denna man hade vi nog inte kommit ur kaoset lika bra. Han lagade oss mat, lyssnade på oss när vi sjöng, ringde runt till olika mekaniker, satte bilsäljaren på plats, gav oss frukost och fick oss verkligen att känna oss som hemma. Inte nog med det (och att han hade 3 ungar att ta hand om på dagarna) så jobbade han natt som bagare. Hur orkar man ?! Vi är imponerade och ändlöst tacksamma för allt han gjorde för oss! 

Så .. detta lilla helvete slutade ganska så spontant och mysigt trots allt, och nu är vi framme i Townsville på ett trevligt litet hostel, bilen är på lagning och imorrn seglar vi över till Magnetic Island för några dagars relaxing!
Always, Travels | |
Upp